Oplæring til økologi

Oplæring til økologi
Projektansvarlig

De konventionelle landmænd, der beslutter sig for at lægge om til økologisk produktion, står foran en helt ny, kompleks opgave, idet der er væsentlig forskel på at drive en konventionel og en økologisk bedrift.

Derfor er formålet at opbygge omlægnings- og uddannelsesaktiviteter, der fremmer landmændenes viden om økologisk produktion, så de får al den viden, der er nødvendig for at omlægningsårene bliver en succes.

Samtidig er formålet at udvikle konsulenternes kompetencer som undervisere i den afgørende periode, hvor landmændene som nye økologer skal udføre deres arbejde på en helt ny måde.

Det er også formålet at sikre en markedsbaseret udvikling af den økologiske produktion via omlægning af produktioner, som der reelt er et marked for.

Drejebog for omlægningstjek

Drejebog baseret på erfaringer i 2011 med 20 omlægningstjek udført af 5 landbocentre.

Landmænds erfaringer med omlægningstjek 2011

Læs om konventionelle landmænds udbytte af en gennemgang af bedriftens mulighed for omlægning til økologisk drift. Læs hvor mange der lagde om og om deres motivation, barrierer og fremtidsudsigter.

Netværksmøder om omlægning

Hvis du har fået omlægningstjek og gerne vil lægge om, men står over for forhindringer, kan de måske fjernes via hjælp fra en af de lokale økologikonsulenter og samarbejde med andre landmænd i området.

Oplæring i omlægning for landmænd

Gratis miniuddannelse for nye økologer. Uddannelsen er praktisk og foregår på deltagernes landbrug. Her får du al den viden, der er nødvendig for at omlægningsårene bliver en succes.

Økologisk landmand? - Gratis omlægningstjek

Faktaark

Økologisk landmand? - gratis omlægningstjek

Roll up til plantekonference i januar 2013

Slutrapport - oplæring til omlægning

Slutrapport for oplæring til omlægning, Økologifremmeordningen